19 de gen. 2014

D'allò més

L'any 2006 va ser el 40è aniversari de la primera edició de "El Zoo d'en Pitus", clàssic infantil de Sebastià Sorribas editat per La Galera i il·lustrat per una Pilarín Bayés en plena forma. En el seu moment potser vaig rellegir-lo unes cinquanta mil vegades. La Biblioteca del Casino, a Manresa, va proposar a diversos dibuixants fer una exposició representant algún dels animals d'aquell Zoo i així recrear-ne l'efecte; desgraciadament no vaig entendre l'encàrrec (a vegades em passa) i el dibuix amb què vaig col·laborar representa la colla del Pitus quaranta anys més tard -des de l'esquerra, Fleming, Manelitus, Cigró, Mariona, Juli, el propi Pitus i en Tanet-, retornats al barri i buscant, potser, el que quedi d'aquell solar.

.........................................
("El Zoo de'n Pitus" es un clásico de la literatura infantil catalana en el que un grupo de chavales construyen un Zoo para ayudar a uno de ellos, víctima de una enfermedad que le obliga a viajar al extranjero si quiere reponerse. En 2006, 40 años tras su primera edición, dibujé a los personajes principales ya mayores para una exposición conmemorativa).

1 comentari:

Adriana ha dit...

Bé, els protagonistes del Zoo d'en Pitus també són animals, o sigui que potser no anaves tan desencaminat... El que és segur és que del solar no en deuen quedar ni les molles! Trista especulació.